![قوانین-صدور-چک-محسن-طاغونی-وکیل-پایه-یک-دادگستری](https://mohsen-taghouni-lawyer.ir/wp-content/uploads/2022/07/حق-طلاق-چیست-1.png)
-
دارنده چک
دارنده چک اعم است از کسی که چک در وجه او صادر گردیده یا به نام او پشتنویسی شده یا حامل چک (در مورد چکهای در وجه حامل) یا قائم مقامقانونی آنان
-
قواین مربوط به صادرکننده
صادرکننده چک باید در تاریخ صدور معادل مبلغ چک در بانک محال علیه محل(نقد یا اعتبار قابل استفاده) داشته باشد و نباید تمام یاقسمتی از وجهی را که بهاعتبار آن چک صادر کرده به صورتی از بانک خارج نماید یا دستور عدم پرداخت وجه چکرا به دهد و نیز نباید چک را بهصورتی تنظیم نماید که بانک به عللی از قبیل عدممطابقت امضاء یا قلم خوردگی در متن چک یا اختلاف در مندرجات چک و امثال آن ازپرداختوجه چک خودداری نماید.
هرگاه در متن چک شرطی برای پرداخت ذکر شده باشد بانک به آن شرط ترتیب اثر نخواهد داد.
-
قوانین مربوط به اجرای چک
هرگاه وجه چک پرداخت نگردد بانک مکلفاست در برگ مخصوصی که مشخصات چک و هویت ونشانی کامل صادرکننده در آن ذکر شده باشدعلت یا علل عدم پرداخت را صریحاً قید و آن را امضاء و مهر نموده و به دارنده چک تسلیم نماید.
در برگ مزبور باید مطابقت امضاء صادرکننده با نمونه امضاء موجود در بانک (درحدود عرف بانکداری) و یا عدم مطابقت آن از طرف بانک تصدیقشود.
بانک مکلف است به منظور اطلاع صادرکننده چک فوراً نسخه دوم این برگ را به آخریننشانی صاحب حساب که در بانک موجود است ارسال دارد.
در برگ مزبور باید نام و نام خانوادگی و نشانی کامل دارنده چک نیز قید گردد.
در صورتی که موجودی حساب صادرکننده چک نزد بانک کمتر از مبلغ چک باشد به تقاضای دارنده چک بانک مکلف است مبلغ موجودی در حساب را به دارنده چک بپردازد و دارنده چک با قید مبلغ دریافت شده در پشت چک و تسلیم آن به بانک گواهینامه مشتمل بر مشخصات چک و مبلغی که پرداخت شد از بانک دریافت مینماید. چک مزبور نسبت به مبلغی که پرداخت نگردیده بی محل محسوب و گواهینامه بانک در این مورد برای دارنده
چک جانشین اصل چک خواهد بود.
هر کس با علم به بسته بودن حساب بانکی خود مبادرت به صادر کردن چک نمایدعمل وی در حکم صدور چک بیمحل خواهد بود